3 wrz 2014

Farma Świętokrzyska. Ich specjalność to ekologiczne warzywa

Soczysty jarmuż, krucha marchewka, pikantne rzodkiewki czy świeża sałata to tylko niektóre z warzyw oferowanych przez Farmę Świętokrzyską. Gospodarstwo położone jest wśród łąk i lasów powiatu ostrowieckiego, w województwie świętokrzyskim. 

Wśród warzyw uprawianych na Farmie Świętokrzyskiej znajdziemy: ziemniaki, dynię pomarańczową orange oraz dynię Hokkaido, marchew, cebulę, buraka ćwikłowego, cukinię, pietruszkę, jarmuż, kapustę białą i czerwoną, pory, ogórki, czosnek, bób, pomidory, truskawki, szpinak oraz sałaty.  Wszystko w jakości BIO. 

Imponujący jest rozmiar gospodarstwa – to ponad 100 hektarów! Warto jednak wspomnieć, że Gębkowie zaczynali od 7ha.

Młodzi gospodarze zdążyli już wypracować sobie zbyt swoich produktów zarówno u polskich konsumentów (hurtowych i detalicznych), jak i zagranicznych kontrahentów (warzywa trafiają m.in. do uznanego producenta żywności BIO dla dzieci). 









95% masy towarowej produkcji warzyw u Państwa Gębki sprzedawane jest na przetwórstwo, natomiast pozostałe 5% to sprzedaż detaliczna. Imponujący jest fakt, że te 5% masy towarowej starcza, żeby zaopatrzyć ponad 400 indywidualnych klientów. 


Farma Świętokrzyska przyjmuje zamówienia poprzez stronę internetową www.farmaswietokrzyska.pl  bądź telefonicznie. Zamówione paczki są wysyłane kurierem. Zdarzają się również klienci, którzy sami przyjeżdżają swoim transportem nie rzadko z odległych zakątków kraju i zabierają świeżo zebrane z pola warzywa w dużych ilościach. 

 -Klienci doceniają wysoką jakość naszych produktów. Bardzo ważny też jest kontakt indywidualny, staramy się w miarę potrzeb służyć dobrymi radami  dotyczącymi odżywiania- mówi Łukasz Gębka



Kontakt:
Farma Świętokrzyska
Olga i Łukasz Gębka
Boria 8, 27-440 Ćmielów
tel. 695 925 535,
poczta@farmaswietokrzyska.pl
www.farmaswietokrzyska.pl

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz